ČEZ ESCO získal stomilionovou zakázku pro polské námořnictvo

blank

Konsorcium dvou firem vedené společností ČEZ ESCO Polska bude kompletně modernizovat studentskou kolej Gdyňské námořní akademie z počátku 80. let minulého století. Oprava, která přijde na 100 milionů korun, má také přinést významné energetické úspory. Kolej číslo 1 Gdyňské námořnické akademie je jednou ze čtyř ubytoven, kterou škola pro námořní důstojníky nabízí.

Rekonstrukce za 100 milionů korun zahrnuje komplexní modernizaci tepelného hospodářství a rekonstrukci všech inženýrských sítí: od teplé a studené vody, přes dálkové vytápění, až po kanalizaci a odvětrávání. Budova rovněž dostane novou hliníkovou fasádu. Akce by měla skončit v druhé polovině roku 2019.

„Hloubkovou modernizaci tepelného hospodaření bereme jako komplexní projekt. Nabízíme zákazníkům širokou škálu služeb, které se navzájem doplňují, takže na konci získá klient moderní, energeticky efektivní budovu, která přináší významné ekonomické úspory,“ uvedl předseda představenstva ČEZ ESCO Polska Jaromír Pečonka.

ČEZ ESCO je součástí energetické skupiny ČEZ a nabízí komplexní energetické služby (ESCO – Energy Service Company). Vznikla v roce 2014 a pokrývá energetické potřeby firem, obcí a institucí. Zajišťuje také dodávky komodit, energetické audity, energetické poradenství či výstavbu kogeneračních jednotek a instalací fotovoltaických elektráren.

Ilustrační foto (Marek Síbrt) 

Scroll to Top