Jihočeský vodárenský svaz opravuje vodojem za 30,5 milionu

blank

JVS začal modernizovat vodojem Svatá Anna v Táboře – Měšicích. Na něj jsou napojeny Tábor, Sezimovo Ústí a Planá nad Lužnicí. Práce potrvají do druhé poloviny roku 2019. Informoval o tom portál idnes.cz. 

„Jde o klíčový vodojem pro celé Táborsko. Opravy jsou naplánované tak, aby vždy fungovala alespoň jedna komora vodojemu a zásobování vodou nebylo narušené,“ poznamenal ředitel JVS Antonín Princ. Komplex Svatá Anna je tvořen dvěma vodojemy s kapacitou dva tisíce a čtyři tisíce metrů krychlových vody. Sanaci čtyř nádrží, technologií, trubních rozvodů a inženýrských sítí a další související práce provede společnost AVE.

V roce 2018 investuje JVS do infrastruktury 120 milionů korun. Ze svých prostředků v roce 2017 proinvestoval přes 100 milionů korun. Více než 30 milionů uvolnil do akcí, které jsou podmíněny získáním dotací, nebo se vážou na opravy místních komunikací. Svaz je sdružením 257 měst a obcí, pro které zajišťuje správu a provozování vodárenského majetku. Soustava svazu měří 533 kilometrů a zásobuje přes 380 tisíc obyvatel Jihočeského kraje.

Scroll to Top