Slavnostní otevření vodojemu pro Roztoky

blank

Vodojem Žalov je důležitým prvkem distribuční vodárenské soustavy pro Roztoky u Prahy a zásobuje 8221 spotřebitelů. V uplynulých letech byl kompletně zrekonstruován. Akci měla na starost společnost Severočeské vodovody a kanalizace, která ve městě provozuje infrastrukturu.

V první etapě rekonstrukce v letech 2014 – 2015 byly sanovány akumulační komory, což si vyžádalo více než šest milionů korun. Zhotovitelem byla firma ITC Servis České Budějovice. Druhá etapa modernizace byla provedena v letech 2017 – 2018. V tomto případě se zhotovitel, společnost K+K Technology Klatovy, zaměřil na armaturní šachty. Náklady činily 9,5 milionu korun.

Nyní je vodojem složený ze dvou komor o objemu 2 x 2000 metrů krychlových. Podle vodohospodářů se slavnostního zahájení zúčastnili představitelé města, zhotovitelů obou částí rekonstrukce, zástupci provozovatele vodohospodářské infrastruktury – společnosti Severočeské vodovody a kanalizace – a také zájemci z řad veřejnosti. Více než 50 obyvatel města bylo rovněž provedeno vodojemem a seznámeno s jeho funkcí.

Scroll to Top