Rekordní sezona na koupalištích v Pardubickém kraji

blank

Provozovatelé koupališť v Pardubickém kraji si mnou ruce. Návštěvnost letos lámala rekordy. Nejlepší sezonu v historii hlásí většina z nich. Díky vysokým teplotám měli provozovatelé otevřeno téměř denně. Podle meteorologů bylo léto 2018 nejparnější od roku 1775. Informoval o tom Deník. 

„Přesnou statistiku ještě nemáme, ale přesto si myslím, že sezona byla rekordní. Vždyť například v srpnu jsme měli zavřeno pouhé dva dny. To je výjimečné,“ poznamenal vedoucí plovárny v Litomyšli Pavel Münster. Vydařenou sezonu zažili rovněž v Chrudimi. „Sezona byla vysoce nadprůměrná, a i když ještě nemáme čísla, troufám si říct, že byla rekordní. Určitě nejlepší za posledních deset let. Branami areálu mohlo projít 70 až 80 tisíc návštěvníků,“ řekl šéf chrudimských sportovišť Luděk Marousek.

Lidé brali útokem i pardubické koupaliště na Cihelně. Návštěvnicí také oceňují nové atrakce. Ty jsou podle provozovatelů mnohdy větším lákadlem než koupání samotné. Koupaliště navíc přitahovaly veřejnost více než přírodní nádrže, které se obecně celé léto potýkaly se zvýšeným množstvím sinic. Třeba v rybníku Rosnička u Svitav byl zákaz koupání vyhlášen už v polovině června.

„My jsme koupání ve volné přírodě vůbec neriskovali, máme malé děti a radši jsme vždy vyrazili na oficiální a sledovaná koupaliště. I v řekách navíc bylo málo vody, tudíž větší riziko znečištění,“ doplnila Marie Pátková z Pardubic.

Scroll to Top