1,7 miliardy na kanalizace a čistírny

blank

Během léta přitekly z Evropské unie poslední peníze na kanalizace a čistírny odpadních vod určené pro obce a jiné vlastníky vodohospodářské infrastruktury. Zájemcům, na které se v poslední výzvě Operačního programu Životní prostředí nedostalo, finančně vypomůže Státní fond životního prostředí ČR. Otevřel pro ně speciální dotační výzvu v Národním programu Životní prostředí.

Loni byl zájem o dotace enormní a na Státní fond životního prostředí ČR dorazilo během tří měsíců rekordních 214 žádostí s požadavky na 7 miliard korun, což trojnásobně překročilo vymezenou částku. Nedostalo se na zhruba padesát projektů a ministr životního prostředí Richard Brabec již dřív přislíbil, že obcím, jejichž projekty byly zařazeny do zásobníku, nabídne možnost získat podporu z národních prostředků Státního fondu životního prostředí ČR.

Od 1. září se tak otevřela výzva v Národním programu Životní prostředí určená pro úspěšné žadatele v takzvaném zásobníku. Dotace budou moci obce také čerpat za stejných podmínek jako z OPŽP. V nové výzvě je připraveno 1,7 miliardy korun. Žádosti o podporu přijímá Státní fond životního prostředí ČR do 1. října 2018.

Bližší informace zde. 

Scroll to Top