SmVaK Ostrava vyrobily v prvním pololetí 30,67 milionu kubíků vody

blank

Objem vyrobené pitné vody představuje pro vodohospodáře meziroční pokles 250 tisíc metrů krychlových. Konečným odběratelům bylo dodáno 16,27 milionu metrů krychlových vody, do dalších vodohospodářských organizací 10,4 milionu a do Polska 2,5 milionu. Společnost o tom informovala ve firemním zpravodaji.

Nejvýznamnější vodárenská společnost v Moravskoslezském kraji v letošním roce proinvestuje 750 milionů korun. Přes půl miliardy korun půjde do obnovy a rozvoje infrastruktury, dalších více než 220 milionů korun do oprav. Představenstvo také loni schválilo novou výši vodného a stočného, která od 1. ledna činí 81,07 koruny. Znamená to zvýšení o 2,97 %. I tak ale zůstává cena pod republikovým průměrem.

„V kalkulaci vodného a stočného pro příští rok se odráží vývoj nákladů například v nutnosti financovat plán obnovy a oprav vodohospodářské infrastruktury, v nárůstu ceny surové vody odebírané od státní organizace nebo v personální oblasti. Naše politika udržuje dlouhodobě výši vodného a stočného několik korun pod celorepublikovým průměrem. Cílem je nadále poskytovat našim zákazníkům vysoce kvalitní služby v požadovaném rozsahu za přiměřené ceny,“ vysvětlil generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička, podle kterého může být Moravskoslezský kraj na systém zásobování pitnou vodou hrdý.

Scroll to Top