Povodí Moravy vyhlásilo grant na podporu dobrovolných hasičů

blank

Vodohospodáři z Povodí Moravy opět podpoří jednotky sborů dobrovolných hasičů. O finanční prostředky v celkové výši 80 tisíc korun mohou hasiči žádat do 30. září 2018. Peníze následně budou moci použít na zakoupení ochranných prostředků, výzbroj a výstroj.

„Při vyhlášení výsledků loňského grantu jsme se zástupci dobrovolných hasičů hovořili o tom, které části vybavení jim chybí nejvíce. Na základě toho jsme se rozhodli letošní grant zaměřit na ochranné prostředky a výstroj, protože právě nedostatek prostředků na vybavení, jako jsou ochranné a pracovní oděvy, zásahové rukavice, přilby, trápí tyto jednotky, “ vysvětlil generální ředitel Povodí Moravy Václav Gargulák.

O podporu mohou žádat jen jednotky dobrovolných hasičů se zaměřením na oblast požární ochrany v lokalitě působnosti Povodí Moravy. Granty vypisuje podnik pro hasiče již pátým rokem. Naposledy udělil podnik příspěvky hasičům z Tehelnic, Traplic, Šumic, Lukavic a Jankovic.

„Obdrželi jsme 26 žádostí na nákup prostředků a zařízení určených k zásahům během povodní. Nakonec komise vybrala 5 žádostí, mezi které částku 82 712 korun rozdělíme. Podporu směřujeme k nákupu kalových čerpadel a základních pomůcek, kterých bývá při řešení povodňových situací největší nedostatek,“ uvedl loni na podzim Gargulák, který si spolupráce s hasiči váží, protože s nimi vodohospodáři spolupracují na několika bázích.

Ilustrační foto 

Scroll to Top