Voda v plumlovské přehradě je stále nevhodná ke koupání

blank

Kvalita vody v přehradě je na stupni čtyři. Ukázaly to výsledky posledního měření, které provedla Krajská hygienická stanice Olomouckého kraje. Plavci by měli být opatrní. Kvalita je zhoršená zejména kvůli zvýšenému výskytu sinic.

Podle ředitelky Odboru obecné a obecné hygieny Evy Čehovské by plavcům mohly hrozit zdravotní potíže od alergických reakcí na kůži až po žaludeční potíže, pokud by došlo i k polknutí vody.

Cyklostezka kolem Plumlovské přehrady bude

Dlouho očekávaná cyklostezka okolo Plumlovské přehrady na Prostějovsku dostala zelenou. Roky po ní volají zejména místní podnikatelé. Místní si od projektu za 16 milionů korun slibují, že k přehradě přivede více rekreantů. Realizaci blokoval spor o pozemek.

Stavbu cyklostezky připravuje Plumlov tři roky. Objevil se však nečekaný problém s vlastnictvím jednoho pozemku. Ačkoliv je přehrada po rozsáhlé modernizaci, tak se k ní turisté vrací jen pozvolna. Cyklostezka povede od letního kina u Mostkovic na Prostějovsku po levém břehu Plumlovské přehrady až k Podhradskému rybníku. Její součástí bude také skoro čtyři metry vysoká gabionová zeď, sedmdesát metrů dlouhá lávka nad vodou a zelený pás na obou stranách trasy.

Scroll to Top