Půjčovny lodí na Karvinsku se těší velkému zájmu

blank

Provozovatelé půjčoven lodí na Karvinsku pochvalují stále větší zájem lidí o jejich služby. Jedna taková funguje například pod vodáckým Spolkem Posejdon a sídlí v dolnolutyňské části Věřňovice. Další pak v Bohumíně, kde ji pro město provozují dobrovolní hasiči ze Starého Bohumína. Po domluvě mohou vodáci sjíždět Olši, Odru i Ostravici.

„Letos máme dvojnásobný zájem oproti minulým letům. Díky úspěšným projektům jsme si mohli dovolit rozšířit i nabídku lodí, pořádáme vodácké tábory, podílíme se na táborech příměstských, větším skupinám jsme schopni připravit vodácký program takříkajíc na klíč. Když je méně vody jedeme na kanoích,“ informoval předseda Spolku Posejdon Roman Štolfa.

Posejdon organizuje jak soukromé, tak veřejné akce. Pro veřejnost mohou být zajímavé například vodácké pondělky. „Ty se konají od čtyř do šesti hodin odpoledne, kdy je půjčení lodí zdarma, například za pomoc s úklidem okolí řeky,“ vysvětlil Štolfa. Veškeré informace zjistí zájemci na webu www.posejdon.cz.

Další půjčovnu najdou zájemci nedaleko hotelu Pod Zeleným dubem ve Starém Bohumíně. „Půjčovna je stále v provozu, situace se ale podle vývoje počasí může aktuálně změnit. Již nyní máme srpnové termíny takřka plné,“ uvedla Jana Končítková z bohumínské radnice.

Ilustrační foto (novinky.cz) 

Scroll to Top