Splašková kanalizace do dvou místních částí v Jindřichově Hradci

blank

Jihočeský Jindřichův Hradec hledá v současnosti projektanta na realizaci splaškové kanalizace v Horním Žďáru a Políkně. Desítky milionů korun do vodárenské infrastruktury budou investovány také v části Děbolín. Informoval o tom místostarosta Bohumil Komínek.

„V roce 2019 budeme dodělávat kanalizaci v Děbolíně. Není na co čekat, takže jsme zadali zakázku na zhotovení projektu kanalizace v Horním Žďáru a Políkně. Výstavby kanalizací by zde měly být propojené, smyslem je dovést odpad až do hradecké čistírny odpadních vod,“ nastínil Komínek. Projekt chce mít město hotový do ledna 2019. Vznikne zřejmě v několika variantách, z nichž bude radnice vybírat nejvhodnější.

Komplexní rekonstrukce nábřeží

Radní v Jindřichově Hradci také schválili na březnové schůzi vyhlášení veřejné zakázky na zpracování projektové dokumentace na rekonstrukci Nábřeží Ladislava Stehny. „Součástí prací bude i rekonstrukce kanalizačního sběrače a veřejného osvětlení, vybudování nového vodovodního řadu, obnova zeleně a zřízení klidového prostoru na břehu rybníka Vajgar, tedy vytvoření nábřežní promenády, nové nábřežní zdi, nový mobiliář a sadové úpravy,“ informoval starosta dvaadvacetitisícového jihočeského města Stanislav Mrvka. Významnou část centra Jindřichova Hradce představuje rybník Vajgar o ploše 45 hektarů. Slouží jako zásobárna užitkové vody, ale také pro sport, rekreaci a chov ryb.

Scroll to Top