Zkrachoval Sportakcent, výrobce skluzavek, tobogánů a technologií pro bazény

blank

Desítky milionů korun dluhů a krach. Takový osud potkal společnost Sportakcent, která ještě před třemi lety dodávala vodní technologie pro českou expozici na výstavě Expo 2015 v italském Miláně. K největším věřitelům patří ČSOB nebo kampelička Ney. Informoval o tom portál E15.cz

„Zjistili jsme, že naši bývalí manažeři si založili firmu, na kterou převáděli zakázky a zaměstnance. Následně jsme se Sportakcent pokoušeli zachránit, to se ale již bohužel nepodařilo,“ řekl na dotaz deníku E15 majitel Stanislav Pavel, který na někdejšího generálního ředitele Jaromíra Kafku podal trestní oznámení.

„Společnost jsem opouštěl zejména kvůli neshodám s vedením stejně jako finanční ředitel Jaroslav Krutský. V momentě mého odchodu byla společnost po stránce obchodní a realizační bez problémů a ve výhledu měla několik zakázek a dostatečné kapacity k jejich naplnění,“ kontroval bývalý ředitel Sportakcentu Kafka. Firma dluží Československé obchodní bance 39 milionů korun a banka již coby zajištěný věřitel dala insolvenčnímu správci pokyn ke zpeněžení movitého majetku dlužníka. O dalších 16 milionů se hlásí spořitelní družstvo Ney.

Scroll to Top