Výstavba pětadvacetimetrového bazénu v Pardubicích

blank

Do roka má vzniknout v Pardubicích nový bazén za 65 milionů korun. Stavbu v prostoru mezi Aquacentrem Pardubice a Ideonem převzala společnost Strabag. Podle primátora Martina Charváta kapacita stávajícího padesátimetrového bazénu nebyla, zejména vzhledem k potřebám sportovních plaveckých klubů, reprezentace České republiky a navýšení počtu hodin v rámci plavecké výuky, dostačující.

„Nejsme v současnosti schopni uspokojit poptávku plaveckých nebo sportovních klubů, které bazén využívají k regeneraci či kondiční přípravě. Například právě reprezentace České republiky, která by zde ráda vytvořila jedno ze svých hlavních tréninkových středisek, by u nás mohla trénovat jen v případě, že bychom omezili provoz pro veřejnost,“ informoval ředitel aquacentra Jiří Vysoudil. Právě na tuto organizaci bude nový bazén napojen.

„Nový pětadvacetimetrový bazén se stane součástí stávajícího areálu, takže se nemusí budovat žádné další zázemí. Tím, že jej bude využívat plavecká škola, se v padesátimetrovém bazénu a zóně aqua uvolní místo pro veřejnost. Vzhledem ke všem zmíněným důvodům považujeme výstavbu bazénu jako nutnou, město proto na přístavbu ze svého rozpočtu vyčlenilo částku zhruba 65 milionů korun, která pokryje veškeré náklady,“ pokračovala náměstkyně primátora Helena Dvořáčková.

Přístavba rozšíří nabídku služeb. Nově se objeví například rehabilitační cvičení, plavání pro seniory nebo těhotenské plavání. Z bezpečnostních a technických důvodů ale zůstane na celé léto zavřená Letní pláž. Při stavbě také dojde k odpojení technologie úpravny vody pro venkovní bazény, což však nebude mít vliv na vnitřní provoz aquacentra.

Ilustrační foto 

Scroll to Top