Petice usiluje o návrat plovárny Zámecká

blank

Opozice teplické radnice hodlá sbírat podpisy za obnovení plovárny Zámecká po celé léto. Absence letního koupaliště je pro Tepličany tradičním tématem. Obě dvě bývalé plovárny byly v 90. letech z ekonomických důvodů uzavřeny. Vedení radnice sice začalo plánovat novostavbu u vodojemu na Nové Vsi nebo na Třešňovce, ale opoziční zastupitelé prosazují návrat do Zámecké zahrady, kde plovárna fungovala v letech 1932 – 1996. Informoval o tom Teplický deník. 

„Z debat je zřejmé, že lidé netouží po obrovském aquaparku, ale po dostupném koupališti, kde se budou moct v parných dnech svlažit,” uvedl jeden z organizátorů petice Adam Souček. Bývalá plovárna je v současnosti v soukromých rukou. Majitel areál získal od města v roce 1999 za 1,2 milionu. „Nejsou tam žádné dostupné plochy na parkování, které by oproti dřívější době nyní stačily,“ reflektoval plán obnovení koupaliště v Zámecké zahradě zastupitel Pavel Tetřev.

Podle teplického primátora Jaroslava Kubery je výkup pozemku v současných poměrech pro město velmi riskantní. „Pak nás někdo napadne, že to vykupujeme za tak velkou cenu, a proč to vlastně děláme. Je to hodně nereálné,“ řekl Kubera. Odkup areálu není na pořadu dne ani podle náměstka primátora Hynka Hanzy. „Obecně řečeno, o této části zámeckého parku uvažujeme do budoucna, to je pravda, ale rozhodně ne za účelem obnovení koupaliště. Pro něj už není tato lokalita vhodná,“ uzavřel Hanza.

Foto: archiv Romana Nešetřila

 

Scroll to Top