Na KFF se nakazilo 40 lidí, na vině je zřejmě užitková voda

blank

Čtyři desítky lidí musely o víkendu vyhledat ošetření kvůli nákaze z jednoho ze stánků s občerstvením na karlovarském filmovém festivalu. S největší pravděpodobností byla zdrojem potíží užitková voda. Do nemocnice zamířili s bolestmi, průjmy a zvracením. Potvrdil to mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Vladislav Podracký.

„Ošetřili jsme 40 jedinců ze soboty na neděli. První přišli po jedné hodině ráno se závažnými střevními obtížemi. Zdrojem byla pravděpodobně užitková voda. Byli to všichni účastníci mezinárodního filmového festivalu, jednak zaměstnanci, ale také návštěvníci,“ informovala primářka urgentního příjmu karlovarské nemocnice Dagmar Märzová. Po ošetření byli všichni lidé propuštěni domů. Případ již řeší Krajská hygienická stanice Karlovy Vary.

Mezinárodní filmový festival Karlovy Vary je největší akcí svého druhu v České republice. Mezi odbornou veřejností je považován za jednu z nejvýznamnějších kulturních událostí v Evropě vůbec. Každoročně představí 200 filmů z celého světa a pravidelně se na něm objevují slavní a významní filmoví tvůrci.

Ilustrační foto

 

Scroll to Top