Zhoršená kvalita vody ve třech přírodních koupalištích v Praze

blank

Na stupnici od jedné do pěti hodnotí hygienici stupněm tři vodu na koupališti Šeberák  a u Hostivařské přehrady. Po koupání v nich se u citlivých lidí může objevit vyrážka. Druhým stupněm pak ohodnotili vodu v koupališti Džbán. To trápí zakalená voda. Výsledky zveřejnila hygienická stanice.

V Hostivaři se objevily sinice. Přispělo k tomu teplé počasí. Horší jakost vody zaznamenali hygienici také v Šeberáku. Tam se sice sinice neobjevily, ale voda je horší jakosti a není vhodná ke koupání pro citlivé jedince. V Šeberáku po většinu loňského léta platil zákaz koupání. Snížená kvalita vody dlouhodobě trápí i přírodní koupaliště Džbán. Bez problémů zůstává voda v motolském rybníku, v biotopu Radotín a podle měření ze 4. června i v nádrži v Divoké Šárce.

Po šesti letech bylo otevřeno koupaliště Lhota v Praze 4. Od roku 2012 na něm probíhala rozsáhlá rekonstrukce. V metropoli hygienici sledují pět přírodních koupališť. Lhotku, Šeberák, Motol, Džbán a Hostivař, dále koupaliště s přírodním čištěním vody Radotín a betonovou nádrž Divoká Šárka.

Scroll to Top