Krnovské koupaliště otevře kvůli vysoké hladině podzemní vody později

blank

Vize Krnova byla taková, že 30. června otevře zmodernizované koupaliště. Oprava začala ke konci loňského roku. Stavbu však provázejí problémy. Kvůli vysoké hladině podzemní vody bude připravené pro návštěvníky zhruba o měsíc později. První lidé se tak vykoupou nejdříve na přelomu července a srpna.

„Předpokládáme, že bazény začneme napouštět v druhé polovině července. Následovat bude stabilizace a chemizace vody a odběr vzorků. Pokud se hygiena vyjádří kladně, bude koupaliště otevřeno ve zkušebním provozu. Jelikož to bude v pozdějším termínu, nebudeme pro letošek upravovat ceník vstupného,“ uvedl místostarosta Krnova Michal Brunclík.

Mluvčí radnice Dita Círová sdělila, že v současnosti na koupališti vrcholí montáž technologií, toboganu a pergoly, sázejí se stromy, vzniká nové dětské hřiště, připravuje se pokládka dlažby a dokončuje nová vodovodní přípojka. Práce zbrzdila nečekaná hladina podzemní vody. „Odčerpávání a umělé snižování hladiny podpovrchové vody probíhalo bezmála tři měsíce, což zapříčinilo změnu harmonogramu navazujících prací,“ upřesnila vedoucí odboru veřejných zakázek Klára Hazuchová.

Smluvní cena modernizace činí 39 milionů korun, ale město se zhotovitelem uzavřelo dalších šest dodatků v celkové výši 3,7 milionu korun. „Dodatky se týkaly například přípravy odčerpání vody z výkopu, rekonstrukce vodovodu ze studny, bourání původních železobetonových šachet a staticky nevyhovující železobetonové stěny bazénové vany nebo těsnění prostupů přes betonové stěny proti tlakové vodě,“ upřesnila Círová. Komplexní opravu koupaliště provádí společnost Rakord – R & R. Po ukončení všech prací pojmou vodní plochy 500 osob a areál může přivítat přibližně 1800 návštěvníků denně.

Scroll to Top