Jaroslav Faltýnek skončil ve dvou vodárenských společnostech

blank

Druhý muž hnutí ANO a zastupitel města Prostějova Jaroslav Faltýnek rezignoval na své funkce ve dvou vodárenských společnostech. V představenstvu Vodovodů a kanalizací Prostějov Faltýnek skončil minulý měsíc po téměř čtrnácti letech. Také odstoupil z dozorčí rady Moravské vodárenské, kde působil od roku 2011. Prostějovská opozice jej dlouhodobě kritizovala za střet zájmů.

„Zájmy VaK Prostějov a Moravské vodárenské jsou z principu protichůdné. První plní veřejnou funkci tím, že vlastní vodovodní síť sloužící občanům, mimo jiné i občanům města Prostějova, druhá je soukromým subjektem, který si tuto síť pronajímá, a jejím cílem je maximalizace zisku,“ zdůraznil lídr prostějovských Pirátů Petr Kapounek. Opozice se jej snažila dříve neúspěšně odvolat a vyčítala mu časté absence na jednáních městského zastupitelstva.

Faltýnek však jakýkoliv střet zájmů nepřipouští. „V čem byl střet zájmů? Vnímám to tak, že žádný nebyl. Na funkce jsem rezignoval z časových důvodů,“ okomentoval své rozhodnutí Faltýnek.

Scroll to Top