Akcionáři SVS schválili rozdělení zisku

blank

Na valné hromadě Severočeské vodárenské společnosti bylo schváleno rozdělení zisku 422,84 milionu korun. Vodohospodáři jej investují do obnovy infrastruktury nebo vloží do Fondu 2021, kde podnik shromažďuje peníze pro potřeby související s přechodem na nový provozní model po roce 2020. Součástí jednání byla volba nových členů představenstva společnosti a dozorčí rady.

Zajištění provozu vodárenské infrastruktury na severu Čech po roce 2020 bylo letos oceněno jako finanční projekt roku 2017. Ocenění uděluje Klub finančních ředitelů. Nový model vodárenství začne na severu Čech fungovat od 1. ledna 2019. Severočeská vodárenská společnost zaplatí francouzskému koncernu Veolia za padesátiprocentní podíl v Severočeských vodovodech a kanalizacích téměř 2 miliardy korun.

SVS vlastní 458 obcí a měst v Ústeckém a Libereckém kraji. Severočeské municipality jsou mezi prvními v republice, které převzaly provozování infrastruktury od soukromé společnosti pod svoji kontrolu. SVS se na změnu dlouhodobě připravovala a pro tyto účely zřídila účelový fond. Podle vedení nebude mít změna dopad na kvalitu služeb a výši vodného a stočného.

Ilustrační foto 

Scroll to Top