Praha: Vstup do podzemí Motolského potoka je zabezpečený dostatečně

blank

Metropole nebude zvyšovat zabezpečení podzemní části Motolského potoka ani po víkendové tragédii, kdy v něm utonula vyznavačka geocachigu. Podle města neměli příznivci hry v místě co pohledávat. Praha jim však přístup nijak neusnadňuje.

Metropoli zasáhly před několika dny prudké deště. V podzemním tunelu Motolského potoka lovili kešky čtyři příznivci takzvaného geocachingu. Spláchla je prudká přívalová vlna. Dvě osoby se zachránily, pohřešovanou ženu našli policisté v sobotu 9. června večer utonulou pod Jiráskovým mostem. Po čtvrté osobě stále pátrají.

„Nátok do zatrubnění Motolského potoka je nepřístupný. Musí se přelézt zábradlí na hrázi, a hlavně pak slanit nebo se jinak spustit po asi čtyři metry kolmé zdi sdruženého objektu. Žádný žebřík nebo kramle zde nejsou. To samo o sobě dostatečně zabezpečuje vstup do zatrubnění,“ vyjádřil se k zabezpečení mluvčí pražského magistrátu Vít Hofman. Dolní vyústění Motolského potoka do Vltavy je naopak trvale pod vodou, takže by sem musel někdo cíleně proplavat. Praha ani po tragédii nepřistoupí k posílení zabezpečení.

Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky. Spočívá v použití navigačního systému GPS při hledání skryté schránky nazývané keška. Po jejím objevení, zapsání se do logbooku a případné výměně obsahu ji nálezce opět uschová a zamaskuje. Kešky se často umísťují na místech, která nejsou turisticky příliš známá.

Foto, zdroj: Idnes

Scroll to Top