Nová průmyslová zóny pod Beskydy bude mít svoji čistírnu a věžový vodojem

blank

U Horních Tošanovic na Frýdecko-Místecku má vzniknout rozsáhlá průmyslová zóna. Nacházet se má necelý kilometr od dálnice D48. Prodej zóny o rozloze 68,3 hektaru zde připravuje Tosan Park. Pro představu se jedná o areál o ploše stovky fotbalových hřišť. Projekt už má pravomocné územní rozhodnutí.

Tosan Park je jednou z největších průmyslových zón v České republice a nabízí rozsáhlý potenciál výstavby. Podle Jana Hospodáře z poradenské společnosti 108 Investment Advisory, která zajišťuje prodej, je chystaná zóna Tosan Parku unikátní příležitostí z hlediska celkového rozsahu a připravenosti území k výstavbě. Hospodář uvedl, že očekává zájem předních developerských celků a investičních společností. Zónu připravila rakouská developerská skupina UBM. K využití ji nabízí i Moravskoslezský kraj prostřednictvím své společnosti Moravskoslezské Investice a Development.

Podle starosty Horních Tošanovic Petra Martiňáka se jedná pro obec o obrovský finanční přínos. Proti vzniku areálu ale bojovali obyvatelé obce peticemi. Samotné vedení však zónu podporuje. Zahájení prací se předpokládá příští rok. V současné době už je navrženo osm halových objektů, objekt služeb, čistírna odpadních vod, věžový vodojem, inženýrské sítě a komunikace. Plocha by měla být primárně určena pro výroby a skladování, lehkou průmyslovou výrobu, výrobní a technické služby, drobnou výrobu a logistiku.

Ilustrační foto: Připravovaný Prologis Park Prague v Rudné u Prahy 

Scroll to Top