Čelákovice zmodernizují za desítky milionů jednu z městských částí

blank

Čelákovice, které leží zhruba 30 minut od centra Prahy, se pustí do rozsáhlé modernizace části Jiřina. Opraví kanalizaci, vodovod, dešťovou kanalizaci, veřejné osvětlení, chodníky i silnice, přibude nová zeleň. Podle města se jedná o mimořádně náročnou akci, která bude složitá zvlášť kvůli koordinaci. Správa železniční dopravní cesty totiž bude zároveň opravovat sousední trať.

Modernizace kolejí z Prahy do Lysé nad Labem přidělává vrásky i Čelákovicím, které plánují komplexní revitalizaci městské části Jiřina. V blízkosti trati se nachází přečerpávací stanice odpadních vod a část kanalizace. Město tak práce musí stihnout dříve, než se do nich pustí Správa železniční dopravní cesty.

První etapu prací chtějí Čelákovice zahájit ještě letos, nebo příští rok. Bude zahrnovat například výměnu veřejného osvětlení v lokalitě od ulice Roosveltova až po ulici Žižkova. Město je připraveno projekt financovat ze svých zdrojů, ale zároveň nevylučuje, že požádá o dotaci. K nejvýznamnějším letošním investicím v Čelákovicích patří dostavba nového pavilonu základní školy Kamenka za 100 milionů korun. Město, ve kterém žije zhruba 12 tisíc obyvatel, letos hospodaří zhruba s 374 miliony korun.

Scroll to Top