Přívalový déšť v Praze si vyžádal nejméně jeden lidský život

blank

Metropoli zasáhly prudké deště. V podzemním tunelu Motolského potoka lovili cache čtyři příznivci takzvaného geocachingu. Spláchla je prudká přívalová vlna. Dvě osoby se zachránily, pohřešovanou ženu našli policisté v sobotu 9. června večer utonulou pod Jiráskovým mostem. Po čtvrté osobě dále pátrají.

„Jedná se o ženu, ročník 1991. Na místo vyrážel i koroner. S největší pravděpodobností se jedná o utonutí a podle všeho souvisí s případem, kdy čtveřici mladých příznivců geocachingu spláchla v ústí Motolského potoka přívalová vlna,“ uvedla mluvčí pražské záchranné služby Jana Poštová. Nezvěstného mladíka policie stále hledá. „Zaměříme se na oblast Mánesa, Rašínova nábřeží a propusti, která se tam nachází,“ řekl ČTK policejní mluvčí Jan Rybanský. Tunel Motolského potoka na smíchovské náplavce ústí do Vltavy.

Geocaching je hra na pomezí sportu a turistiky. Spočívá v použití navigačního systému GPS při hledání skryté schránky nazývané cache. Po objevení cache, zapsání se do logbooku a případné výměně obsahu ji nálezce opět uschová a zamaskuje. Cache se často umísťují na místech, která nejsou turisticky příliš známá.

Scroll to Top