Druhé kolo výběrového řízení pro výstavbu bazénu v Opavě

blank

U víceúčelové haly v Opavě má vzniknout krytý bazén za 350 milionů korun. Projektu dali loni v prosinci zelenou opavští zastupitelé. Zájemci se mohli sice hlásit až do konce března, ale nikdo takový, kdo by měl o zakázku zájem, se nenašel. Město proto vyhlašuje druhé kolo. Informoval o tom Opavský deník. 

„Došlo například k tomu, že některé objekty byly z projektu odstraněny. Konkrétně jde o jedno parkoviště, původně byla zamýšlena dvě. Dále vnitřní vybavení, které si budoucí nájemce vybaví podle sebe, například kanceláře. Snížili jsme kvalifikační předpoklady a zjednodušili výběrové řízení. Pokud by vše šlo optimálně, v půli července bychom mohli otevírat obálky,“ uvedl primátor Opavy Radim Křupala. Podle něj by se mohla smlouva uzavřít v září. Počítá se však i s dalším zdržením.

„Je pravděpodobné, že výběrové řízení může být někým třeba i bojkotováno. Hovořím o zkušenostech z prvního kola, kdy byla podána jakási nabídka v podobě papírů od slovenského občana. Ten se poté odvolal k Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže, který však podnět zamítl. Lze tedy očekávat, že může dojít k časovému posunu,“ doplnil Křupala.

Ilustrační foto 

 

Scroll to Top