Neplatiči za odpady v Bílině mají o 100 procent dražší vstup na ...

blank

Severočeská Bílina se rozhodla netradičně řešit problematiku s neplatiči za svoz odpadů. Dlužníkům městu se dvojnásobně prodraží vstupné na místní koupaliště. Informovala o tom TV Prima.

Začátek koupací sezony v Bílině davy nadšenců nepřilákal. Počasí přitom bylo pro vodní radovánky jako stvořené. Podle místních obyvatel za to může nová vyhláška.

„Myslím si, že tím poškodili spíš tu Kyselku, to koupaliště a hlavně děti. Děti přeci nemůžou za to, že rodiče neplatí své dluhy. Takže nevím, proč by na tom měly děti prodělávat. Když se podíváte, tak koupaliště je prázdné. Abych dostal z člověka dluh, tak zvýším vstup na koupaliště? Já si myslím, že tudy cesta nevede,“ řekl jeden z návštěvníků.

Nařízení vyvolalo rozbouření mezi mnoha lidmi. Jestliže nechtějí platit za koupaliště 120 korun, ale jen 60 korun, musí si zajít na úřad pro slevový průkaz. Někteří to považují za nedůstojné. Bez potvrzení z úřadu se však na koupaliště nedostanou. Bílina dlouhodobě bojuje se sociálně nepřizpůsobivými občany a vyloučenými lokalitami.

Foto: www.krusnehory-erzgebirge.eu

Scroll to Top