Soutěž Hledej pramen vody vstoupila 1. června do finále

blank

Tisíc ostravských školáků se čtvrt roku bavilo vodou v rámci projektu Hledej pramen vody. Zábavná soutěž probíhala pod hlavičkou Ostravských vodáren a kanalizací. Nejlepší týmy bojují ve velkém finále na Slezskoostravském hradě.

Cílem projektu je podle mluvčí OVAK Radky Vankové seznámit děti zábavnou formou s vodou a přiblížit jim, jak vzácná je to tekutina s důrazem na to, že bez ní by neexistoval život. „Děti kreslily obrázky, psaly básničky, ale také fotily, točily videa a vyrážely do terénu hledat vodní kešky. Obrovský zájem o projekt mezi ostravskými školami dokazuje, že jsme na správné cestě. Mám signály ze škol, že děti plnění úkolu hodně bavilo. Ocenily to, že projekt nezavrhuje moderní technologie, ale naopak je aktivně využívá,“ informovala Vanková.

Nejlepší tři třídy budou odměněny dárkovými poukazy. Každý jednotlivec z vítězného týmu získá atraktivní cenu. „Dále vyhodnotíme tři nejlepší týmy za teoretickou část pohárem Hledej pramen vody VODOEinstein. Za nejlepší aktivity na Facebooku předáme zástupci školy daného týmu pohár Chytré e-hlavičky,“ doplnila Vanková. Partnerem projektu je statutární město Ostrava.

Scroll to Top