Karlovarský kraj podpoří vodohospodářské stavby 10,5 miliony

blank

Na podporu drobných vodohospodářských ekologických staveb v sedmi obcích regionu má Karlovarský kraj připraveno 10,5 milionu korun. Prostředky budou využity například na výstavbu či rekonstrukci kanalizací, vodovodů, čistíren odpadních vod, zdrojů pitné vody a úpraven vod. Informoval o tom deník Právo.

„Tento dotační titul byl zřízen za účelem podpory drobných vodohospodářských akcí v obcích do dvou tisíc obyvatel. Jedním z důvodů bylo to, že tyto obce nemohou dosáhnout na podporu z evropských a národních zdrojů. V dotačních programech jsou preferovány daleko rozsáhlejší projekty ve větších obcích a městech,“ uvedl radní pro životní prostředí, zemědělství a energetiku Karel Jakobec. V roce 2018 o podporu projevilo zájem devět žadatelů, příspěvek nakonec získá sedm z nich. Jeden žádost stáhl, druhý nesplnil podmínky programu.

Kraj například podpoří výstavbu čistírny odpadních vod a kanalizační stoky v Černavě na Karlovarsku. Cílem je zajistit čištění odpadních vod z rodinných domů a z hostince v Rájci. Dále se krajské dotace dočká výměna vodovodního řadu v Krásně na Sokolovsku. Potrubí je za hranicí své životnosti a v posledních letech je zde zaznamenáno velké množství poruch. Rekonstrukce zlepší kvalitu pitné vody a eliminuje náklady na pravidelné opravy.

Foto: Krajský úřad Karlovarského kraje 

Scroll to Top