Střechu jabloneckého bazénu zachvátil požár

blank

Ve středu 23. května zachvátil nad ránem požár střechu bazénu v Jablonci nad Nisou. Na místě zasahují dobrovolní a profesionální hasiči, kteří musí strhnout část střechy. Popel napadal do vody. Dým prostupuje celou jabloneckou kotlinou.

V areálu byla nedávno zahájena modernizace. Dělníci navařovali lepenku, což se stalo příčinou požáru střechy. O plánované rekonstrukci portál vodarenstvi.cz informoval v dubnu loňského roku.

Poslední stomilionová rekonstrukce tam proběhla v roce 2002. „Náklady na nutné opravy se odhadují na osmnáct až dvacet milionů korun. K opravě by mělo dojít co nejdříve,“ informoval v roce 2017 náměstek jabloneckého primátora Miloš Vele. Město trápil právě havarijní stav střechy. „Střešní krytina už nedrží na dřevěném bednění, protože je částečně nahnilé a je poškozené výpary chloru,“ přiblížil náměstek.

Dalším závažným problémem je zasklení. „Prosklené portály mají nedostatečné izolační vlastnosti, takže tam utíká teplo a lidé, kteří sedí poblíž skla, cítí chlad. Počítá se s tím, že by tam byla postavena nová skleněná předstěna z kvalitních materiálů,“ řekl dále Vele. Bazén provozuje městská společnost Sport Jablonec. Hovořilo se také o výstavbě druhého krytého pětadvacetimetrového bazénu.

Scroll to Top