Jaký bude osud mostecké plovárny Ressl?

blank

Ztrátovému soukromému koupališti Ressl chce finančně pomoci mostecká radnice. Pokračuje také sbírání podpisů do petice za jeho záchranu. Zatím jsou bazény bez vody. Areál je sice na prodej, ale po schůzce majitele Josefa Smolíka s primátorem Janem Paparegou se na severu Čech rýsuje dohoda o zajištění letošního provozu.

Mostečtí radní chtějí na zastupitelstvu 21. června prosadit jednorázový provozní příspěvek 250 tisíc korun firmě SaS, který by ji pomohl udržet chod koupaliště od června do konce srpna. Podle města by dotace soukromému subjektu k zajištění provozu byla veřejným zájmem. „Jednou z priorit města je zajištění, zprostředkování nebo umožnění sportovních aktivit pro všechny skupiny obyvatel Mostu,“ uvedl primátor Mostu Jan Paparegou.

Most vlastní například dotovaný aquadrom a koupací areály Benedikt a Matylda. „Nyní zajišťujeme zpracování znaleckého posudku, který by měl stanovit hodnotu koupaliště Ressl. S touto informací pak mohou orgány města dále pracovat,“ uvedl dále Paparegou. Odkup však podle něj není ještě na místě. Prvořadé je zajištění provozu pro nadcházející sezonu. Rozhodne ale zastupitelstvo. Podle Josefa Smolíka ze SaS je koupaliště deset let ztrátové. „Netuším, co bude s koupalištěm dál, ale řešíme to,“ konstatoval Smolík.

Od příštího léta se veřejnosti otevře v médiích pravidelně skloňované Jezero Most, kde probíhají rozsáhlé rekonstrukce. To vzniklo na rekultivovaném území bývalého lomu Ležáky. V současnosti se u něj staví příjezdová silnice, napojení turistických cest, cyklotras a připravuje se budování pláží a rekreačního zázemí. Jezero nyní patří státu, ale zájem o jeho vlastnictví už projevilo město. Magistrát by ho chtěl získat za korunu s tím, že by se staral o provoz. Výše nákladů se odhaduje na 15 až 20 milionů korun ročně. S rozsáhlým zavodněním Mostecka počítá také nadgenerační rekultivační plán.

Scroll to Top