Rekonstrukce domažlického bazénu za téměř 300 milionů

blank

Snaha o komplexní opravu bazénu v Domažlicích se dostává do další fáze. Nový tendr vyhrála společnosti OHL ŽS Brno-střed Veveří. Městská rada schválila uzavření smlouvy o dílo, ovšem za předpokladu, že bude zastupitelstvem města na konci května schváleno rozpočtové opatření. „Pro letošní rok počítá s částkou 68 milionů korun,“ vyčíslil místostarosta Stanislav Antoš.

Finanční prostředky na rozsáhlou modernizaci bazénu v Domažlicích za 300 milionů korun půjdou výhradně z městského rozpočtu. Rada města zároveň doporučila zastupitelstvu počítat se stavbou v rozpočtu pro příští rok. Stavba by měla být zahájena v létě letošního roku.

Komplex mělo původně během tří letních odstávek přestavět za 190 milionů korun konsorcium firem Geosan Group a PSJ. Stavbaři ovšem stihli v roce 2016 jen bourací práce. Po neshodách o dalším postupu prací zanechali. V dalším výběrovém řízení figuroval pouze jeden zájemce a rada jej letos v březnu zrušila. Poté Domažlice připravily zadávací dokumentaci k nové veřejné zakázce. Hlavní změnou bylo to, stavbaři mohou pracovat kontinuálně bez přerušení. Vyhrála ji společnost OHL ŽS Brno-střed Veveří s cenou 291 milionů korun.

Jihomoravská firma vybuduje nové bazénové vany, restauraci, saunový svět s párou a tureckými lázněmi, vířivky, tobogán, wellness, fitcentrum nebo centrální šatny a bazén s mořskou vodou se speciálními technologiemi. Také bude opravena střecha, vyměněny rozvody elektřiny, topení a vody. Během odstávky budou stávajícím zaměstnancům nabídnuty pracovní pozice v jiných městských organizacích.

Zdroj: Deník 

Scroll to Top