Muž v USA je profesionální sommelier kohoutkové vody

blank

Martin Riese je odborníkem na kvalitu pitné vody. Chuť odlišných typů vody je schopný popisovat jako sommelier víno. Talent v sobě Riese, který má německé kořeny, objevil údajně ve čtyřech letech.

„Fascinovalo mě, že tomu říkají kohoutková voda, a přitom žádná z nich nechutnala stejně. Nedokázal jsem pochopit, že všechny ty vody nazývají stejným výrazem,“ uvedl Martin Riese, který žije v USA. Jeho sommelierské služby v oblasti chuti pitné vody využívá například řetězec restaurací Patina Group.

„Možná si o mně pomyslíte, že jsem blázen. Takový názor je zcela normální. Během listování mého vodního menu lidé nevěří svým očím. Zjišťují, že i voda má svou cenu. Když vidí, že piju vodu za dvacet dolarů, myslí si, že jsem šílený,“ řekl dále Riese.

Na své povolání prý nahlíží jako na umělecké nadání. „Věřím, že každý na této planetě má něco, co může světu nabídnout. Máme tu například úžasné malíře a umělce. Malování je dar. Já malovat neumím. Narodil jsem se ale se speciálně vyvinutou chutí na vodu,“ uzavřel Riese.

Scroll to Top