Vynucené uzavření bazénu v Nymburku

blank

Středočeský Nymburk musí uzavřít plavecký bazén. Rozhodl o tom na základě kontroly stavební úřad. Bazén z 60. let minulého století je ve špatném stavu. Podle města sice ne v havarijním, ale některé jeho součásti obsahují závažné závady. Nymburk chce bazén za 200 milionů korun komplexně zmodernizovat. Média o tom informoval starosta Pavel Fojtík.

Jako hlavní závadu na nymburském bazénu, který se veřejnosti uzavře v sobotu 19. května, označil stavební úřad uvolněné stropní podhledy a jejich zkorodované úchyty. „Uzavření bazénu je asi rozhodujícím momentem pro to, aby zastupitelé, i přes velkou finanční náročnost, konečně přistoupili k jeho rekonstrukci,“ řekl Pavel Fojtík. Zastupitelé se budou problematice věnovat na svém nejbližším zasedání 21. června. Ve hře je zatím i varianta demolice bazénu a stavba nového.

V případě celkové modernizace za 200 milionů korun by se budova zbourala, ale zůstaly by základy. Akci by muselo město financovat ze svých zdrojů a vzalo by si úvěr. Stavební práce by mohly začít na jaře příštího roku a hotovo by mělo být zřejmě v roce 2021.

 

Scroll to Top