Ministerstvo zemědělství zve na Den otevřených dveří

blank

Den otevřených dveří na ministerstvu zemědělství zahájí v sobotu 19. května v jedenáct hodin tajemník Jiří Bakalík a náměstek generálního ředitele Národního zemědělského muzea Zdeněk Vích. Návštěvníci se mohou těšit na komentovanou  prohlídku budovy ministerstva, bývalého reprezentativního bytu ministra, nebo jeho současné pracovny, jednacích sálů a dalších prostor zpřístupněné budovy. Kapacita jedné prohlídky bude 25 osob a proběhne každou půlhodinu od 10:00 do 17:00.

„Rok 2018 je pro Českou republiku významným, připomínáme si 100. výročí od založení Československa. Oslavujeme také 90. výročí od položení základního kamene budovy ministerstva navržené architektem Františkem Roithem,“ uvedlo ministerstvo ve své zprávě. Součástí jubilea bude doprovodný program.

„Těšit se můžete na pojízdné muzeum s ukázkou zemědělských nástrojů, foto koutek, sprejování na zeď, skákací kombajn, dětské divadýlko o farmáři Filipovi, koncert Pokáče, Jakuba Děkana a cimbálové kapely Hudci z Kyjova, zábavné přednášky pro děti od resortních organizací ministerstva i farmářský trh spojený s ochutnávkami BIO potravin. Ochutnávat se nebudou jen potraviny, ale také pivo a víno vyšlechtěné výzkumnými ústavy,“ uvedlo dále ministerstvo.

Scroll to Top