SČVK již evidují zájem o přivezení vody do bazénů

blank

V předešlých dvou letech zaznamenávali vodohospodáři ze společnosti Severočeské vodovody a kanalizace žádosti zákazníků o cisterny vody až na přelomu května a června. Letos hlásí první zájemce již v první polovině května. Službu nabízí stále více vodohospodářských firem.

Podle mluvčí SČVK Ivety Kardianové obvykle do bazénů zavážejí jednu až tři cisterny vody. Primární cíl cisteren je to, aby lidé šetřili vodou z veřejného vodovodu. Při napouštění bazénů ze svých zdrojů je vhodné sledovat i kvalitu vody.

„Kromě základních chemických ukazatelů, jako jsou hodnota pH nebo tvrdost vody doporučujeme sledovat i bakteriální znečištění, které by mohlo být příčinou nepříjemných kožních či zažívacích problémů. V případě vyšší tvrdosti vody také dochází k reakci s prostředky k dezinfekci vody a mohou se vysrážet některé kovy. To má za následek nejen tvorbu vodního kamene a povlaků na stěnách bazénů, ale třeba i nevzhlednou barvu vody,“ vysvětlila vedoucí laboratoří společnosti Aqualia infraestructuras inženýring působící v Moravskoslezském kraji Lucie Chlebková.

Scroll to Top