Unikátní publikace o Baťově kanále

blank

Povodí Moravy vydalo k příležitosti 80. výročí Baťova kanálu knihu, která se věnuje historii, současnosti i budoucnosti této moravské vodní cesty. Publikace „Baťův kanál – od myšlenky k nápadu“ mapuje historii Baťova kanálu i s pomocí téměř tří stovek fotografií. Podnik o tom informoval na svém portálu.

„Na jednom místě naleznete nejzajímavější fotografie z doby výstavby a počátku plavby, výkresy unikátních technických zařízení nebo dech beroucí fotografie zdevastovaných objektů po průchodu válečné fronty. Kniha se ale také pečlivě věnuje novodobé historii a dokumentuje nejen znovuobnovení plavební cesty na přelomu tisíciletí, ale také plány na další rozvoj v budoucnu. Publikace rovněž monitoruje každodenní činnosti, které Povodí Moravy na oblíbené vodní cestě vykonává. Její součástí jsou také dvě mapy, které vás provedou samotnou vodní cestou a památkami v blízkém okolí,“ informovali vodohospodáři.

Knihu pokřtili generální ředitel Povodí Moravy Václav Gargulák a ředitel obecně prospěšné společnosti Baťův kanál Vojtěch Bártek 1. května 2018 v přístavu ve Veselí nad Moravou. Objednat si ji zájemci mohou za 299 Kč na adrese info@pmo.cz. Povodí Moravy také zve veřejnost na besedu s autory publikace, která se uskuteční 17. května 2018 od 17:00 hod v Cafe 21 v Uherském Hradišti.

Scroll to Top