SmVaK Ostrava zmodernizují vodovodní řady a kanalizace v Odrách

blank

Významné stavební akce čekají Odry na Novojičínsku. Do poloviny srpna bude trvat oprava povrchu silnice z Oder do nedalekých Jakubčovic nad Odrou. Brzy také začnou demolice budovy rozestavěného kina nebo investiční projekty SmVaK Ostrava.

V červenci by v Odrách měly skončit přípravné práce na budování komunikace z průmyslové zóny k třídě Osvobození. Po letních prázdninách pak město odstartuje první etapu revitalizace sídliště Míru. Ještě během května vodohospodáři začnou pracovat na rekonstrukci vodovodních řadů a kanalizace v centru Oder.

SmVaK Ostrava proinvestují v roce 2018 v mikroregionu zhruba 100 milionů korun. Přibližně 75 milionů korun použijí na modernizaci infrastruktury pro dodávky pitné vody na Novojičínsku. Významnou opravou projdou například vodovodní řady v bílovecké části Bravinné, ve Štramberku, Příboře, Odrách, Stachovicích nebo Lichnově.

Vyměněn bude také výtlačný a rozvodný řad z úpravny vody v Jakubčovicích nad Odrou do vodojemu v Heřmánkách. Investic se dočkají i v rámci modernizace kanalizačních sítí ve Štramberku, Fulneku či Odrách nebo rekonstrukcí čistíren v Kopřivnici nebo Frenštátě. Od roku 2008 drží společnost každoročně objem investovaných prostředků nad půlmiliardou korun.

Scroll to Top