Nehoda potrubí v pražské Krči, voda podemlela chodník

blank

V ulici Zelený Pruh v Praze-Krči prasklo ve čtvrtek 26. dubna vodovodní potrubí. Voda následně podemlela i část chodníku a silnice. Opravy trvaly do večerních hodin.

Podle mluvčího Pražských vodovodů a kanalizací Tomáše Mrázka praskl vodovodní řad o průměru tři sta milimetrů. Bez vody bylo dočasně až dva tisíce odběratelů. Vodárny zajistily náhradní zásobování pojízdnými cisternami. Vlivem havárie se v lokalitě propadla část chodníku. Na místě proběhl geologický průzkum. Jeho cílem bylo zjistit, zda nedošlo ke vzniku kaverny.

Bez dodávky pitné vody kvůli rekonstrukci na páteřním přivaděči DN600 byla od středy tří hodin ráno do čtvrtka 26. dubna do půl třetí odpoledne také východní část metropole. Jednalo se o dvacet tisíc odběratelů v lokalitách Koloděje, Újezd nad Lesy, Dolní Počernice, Hostavice, Běchovice a Klánovice. Do ulic bylo rozmístěno 53 voznic a 42 kontejnerů s balenou vodou. Výluka se dotkla i Šestajovic, Stupic, Úvalů, Květnice, Škvorce, Tuklat, Rostoklat, Třebohostic, Dobročovic a Břežan II.

Foto, zdroj: idnes.cz 

Scroll to Top