Otevření nové linky Ústřední čistírny odpadních vod se o měsíc opozdí

blank

Kvůli instalaci nové technologie za 16 milionů korun se opozdí otevření nové linky Ústřední čistírny odpadních vod. Na Císařském ostrově to uvedli radní pro infrastrukturu Jana Plamínková a zástupci Pražské vodohospodářské společnosti. Původně měla být linka zprovozněna začátkem srpna.

Úpravy na nové lince Ústřední čistírny odpadních vod na Císařském ostrově přidají do už téměř dokončeného díla možnost skrápět hladinu čištěných vod v lince vodou v případě, že se na ní začne tvořit pěna. Podle vodohospodářů se tak děje kvůli většímu množství vláknitých bakterií ve vodě. Experti uvedli, že větší množství je dáno zvýšeným objemem a strukturou tuků v odpadních vodách. Příčinou může být například změna stravovacích návyků obyvatelstva.

Celková cena nové linky na Císařském ostrově je v současnosti vyčíslena asi na 5,8 miliardy korun a počítá se s dodatečnými pracemi ve výši 5,6 procenta ceny. Ostrov je s rozlohou 66 hektarů největším z pražských ostrovů. Nachází se v katastrálním území části Bubeneč a v jeho západní části stojí v současnosti rekonstruovaná Ústřední čistírna odpadních vod.

Scroll to Top