Pražští radní: Libeňský most se má zbourat

blank

Radní v Praze podpořili zbourání Libeňského mostu. Podle nich má na jeho místě vzniknout nový. Definitivum však musí vyřknout na zasedání ve čtvrtek 26. dubna zastupitelé. Most nad Vltavou je v dlouhodobě špatném technickém stavu a od roku 1928 nebyl opravován. V minulosti se proti demolici postavila Praha 7 a některá občanská sdružení.

Praha a další města se o technický stav mostů začala intenzivně zajímat po události ze začátku loňského prosince, kdy se v metropoli zřítila Trojská lávka. Při neštěstí se zranili čtyři lidé, z toho dva vážně. Jestli zastupitelé na čtvrtečním jednání potvrdí rozhodnutí rady, tak musí vybraná firma dodržet maximálně cenu stavby, kterou by v zakázce stanovilo město. Architektonická soutěž by se neuskutečnila.

Libeňský most se stal v minulosti předmětem mnoha sporů. Vedení města sklidilo za svůj přístup kritiku. Podle starostů Prahy 7 a 8 už měl být dávno opraven. V podobném duchu se na sociálních sítích vyjádřila řada opozičních zastupitelů. Most musel být dokonce před časem uzavřen pro veškerou dopravu.

Scroll to Top