SmVaK Ostrava v Opavě opraví kanalizaci a vodovod za 39 milionů korun

blank

Řidiči v Opavě musí být ve střehu. Několik měsíců totiž bude omezena doprava v Krnovské ulici. Jedná se o klíčovou dopravní tepnu v šedesátitisícovém městě. Vodohospodáři budou v lokalitě opravovat kanalizaci a vodovod. Jedná se o úsek mezi náměstím Republiky a zastávkou Stará silnice. SmVaK Ostrava na Opavsku letos investují 110 milionů korun.

„Silnice bude uzavřena od 2. května na několik měsíců. Ze směru od centra bude platit zákaz vjezdu pro vozidla nad 3,5 tuny. Omezení nebude platit pro integrovaný záchranný systém, městskou hromadnou dopravu a další dopravní obsluhu. Na této trase budou z důvodu regulace dopravy umístěny ve dvou místech semafory,“ informovali zástupci Severomoravských vodovodů a kanalizací Ostrava.

V roce 2017 investovaly vodárny na Opavsku do vodovodů, kanalizací a čistíren zhruba 170 milionů korun. Nejvýznamnější událostí bylo otevření zmodernizované čistírny odpadních vod v Opavě. „Letos nás největší investiční stavby v Opavě letos čekají na Krnovské ulici. Rekonstrukce místního vodovodu nás bude stát více než 20 milionů korun, za téměř 17 milionů zde zmodernizujeme také kanalizaci,“ uvedl v lednu technický ředitel SmVaK Ostrava Martin Veselý. Další modernizace vodovodní sítě je naplánována například ve Velké Polomi, Dolní Lhotě, Oticích, nebo Žimrovicích.

„Stranou našeho zájmu ale nezůstává ani oblast kanalizací a čistění odpadních vod. Novou kanalizaci a čistírnu odpadních vod začneme budovat například v Dobroslavicích,“ řekl Veselý. Společnost od roku 1995 do obnovy a rozvoje vodohospodářské infrastruktury investovala přes 10,5 miliardy korun. SmVaK Ostrava jsou největším dodavatelem pitné vody v Moravskoslezském kraji.

Scroll to Top