Finišuje rekonstrukce Staroměstského stupně na Ostravici u Frýdku-Místku

blank

Povodí Odry od loňského března modernizuje spádový stupeň na vodním toku Ostravice ve Starém Městě u Frýdku-Místku. Lokalita je veřejnosti známá jako U Žida. Projekt za zhruba 50 milionů korun se blíží ke konci.

„Až na malé výjimky jsou všechny železobetonové konstrukce hotovy a pravý břeh už dostává svoji konečnou podobu. V současné době probíhá pokládka kamenných dlažeb, betonování schodů, hrubé zemní práce, osazování bezpečnostních prvků a zábradlí, atd. V průběhu května dojde k odstranění štětové stěny, která zajišťovala ochranu staveniště. Jednou z činností na závěr stavby bude oprava povrchu ulice Ke splavu. Stavba bude dokončena do začátku letních prázdnin. Doufáme, že se konečná podoba bude líbit, jak odborné, tak široké veřejnosti,“ uvedlo Povodí Odry na svých internetových stránkách. Místo je oblíbené pro vycházky. Kolem Ostravice totiž vede cyklostezka Ostrava – Beskydy a nedaleko se nachází i restaurace U splavu.

Povodí Odry v roce 2018 proinvestuje celkem 435 milionů korun. Podnik působí na rozloze 6252 kilometrů čtverečních, kde leží 1111 kilometrů významných vodních toků a spravuje 8 údolních nádrží, 3 gravitační převody vod, 31 malých vodních nádrží a provozuje 80 jezů a 9 malých vodních elektráren.

Scroll to Top