Starosta Kroměříže končí v hnutí ANO, na vině jsou prý i neshody ...

blank

Kroměřížský starosta Jaroslav Němec končí v hnutí ANO. V podzimních komunálních volbách bude kandidovat jako nezávislý. „Důvodem jsou dlouhotrvající neshody s vedením kroměřížské organizace a také špatná komunikace,“ uvedl Jaroslav Němec. Podle Němce neshody v ANO začaly rezonovat, když se vyjednávala akcionářská dohoda v souvislosti se společností Vodovody a kanalizace Kroměříž. Informoval o tom portál idnes.cz.

„Na můj březnový dopis s otázkou, zda se mnou hnutí ANO počítá jako s lídrem, dosud nikdo neodpověděl. Ale v tisku jsem si přečetl, že mám prý na kandidátku dveře otevřené. To ve mně moc důvěry nebudí,“ objasnil jednu z příčin starosta Kroměříže Jaroslav Němec. Na špatnou komunikaci si stěžovali i představitelé místní organizace. „Pan starosta většinu volebního období s hnutím nekomunikoval, po svém zvolení se už nikdy nezúčastnil jakéhokoliv dalšího předvolebního setkání s voliči, ostudně ignoroval též jednání s předsedou hnutí ANO Andrejem Babišem, který Kroměříž několikrát navštívil,“ napsali do prohlášení předseda místní organizace ANO Kroměříž Miroslav Sadílek a předseda oblastní organizace Jan Štrof.

Jaroslav Němec uvedl, že za problémy stojí také spory ohledně akcionářské dohody v souvislosti se společností Vodovody a kanalizace Kroměříž. „Čelní představitelé místní a oblastní organizace vyjádřili nesouhlas a zdrželi se hlasování. Přitom jde o zásadní dokument, který brání privatizaci vodárny i zvyšování ceny vody. Řada věcí se podařila, další je nutné dokončit. Věřím, že investice jako jsou parkovací dům, startovací a sociální byty či opravená sportoviště, posunou město zase o něco dál,“ doplnil Němec.

Scroll to Top