Ostrava: Pokračují úpravy nábřeží Ostravice

blank

Statutární město Ostrava modernizuje nábřeží Ostravice. Práce jsou pro rok 2018 rozděleny do několika etap. Pokračovat se bude i v příštím roce. Bezbariérově napojeny budou komunikace, cyklostezka a další plochy u pomníku Miloše Sýkory. Okolí nábřeží se dočká revitalizace. Informovala o tom náměstkyně primátora Kateřina Šebestová.

„Na pravém, tedy slezském břehu, do podzimu letošního roku bezbariérově napojíme cyklostezky a komunikace. Na této straně již začala revitalizace, během níž jsme vykáceli 30 suchých a poškozených stromů, které nahrazujeme 105 listnatými a 54 jehličnatými stromy. Tři kmeny jsme záměrně nechali ležet v travnatém porostu, aby sloužily jako broukoviště,“ uvedla Šebestová.

Začaly se také zpracovávat průzkumy statiky nábřežní zdi na moravském břehu, aby tam mohla být umístěna visutá galerie. V červenci bude zahájeno zpevňování prostoru pod radnicí zaplavovaného při vyšším průtoku. Dojde také k obnovení cyklostezky. Ta byla zničena vodou v roce 2014. Náklady na rozsáhlou modernizaci se pohybují kolem 60 milionů korun.

Scroll to Top