Na Máchově jezeře se budou lovit ryby i z loděk

blank

Lovení ryb z loděk zažije na Máchově jezeře svoji premiéru. Tento způsob lovu bude zkušebně povolen od září do konce rybářské sezony v listopadu. Informoval o tom ředitel společnosti Regata Máchovo jezero, která provozuje hlavní pláže, lodní dopravu a Autokemp Klůček, Vladimír Reichert.

Na Máchově jezeře bude od 1. září poprvé v historii povolený lov z loděk. „Zakázáno je používání echolotů a plavidel se spalovacími motory,“ řekl Reichert. Po skončení sezony bude vyhodnocen vliv lovu z loděk na populaci dravých ryb. Následně se rozhodne, jestli bude možné tento způsob lovu využít i v následující rybářské sezoně.

,,Řada rybářů si našla na jezeře svůj oblíbený způsob lovu. I rybáři ze vzdálenějších míst se k nám vracejí opakovaně. Mnozí si ulovili i pěknou rybu, jak je vidět z úlovkových lístků. Tam se objevují nejen kapři velcí 70 až 80 centimetrů, štiky 80 až 90 centimetrů, ale i krásní boleni, okouni a další druhy ryb,“ uvedl ředitel Obecně prospěšné společnosti Máchovo jezero Jiří Holub.

Máchovo jezero je největší rybník v Libereckém kraji a osmý největší v České republice. Jeho hloubka dosahuje až dvanácti metrů a byl založen v 14. století na příkaz císaře Karla IV. Je oblíbeným cílem turistů. K lovu ryb na takzvaném Macháči stačí nákup povolenky a dodržování rybářského řádu pro Máchovo jezero. „Místní rybářský řád určuje šest úseků vyhrazených pro sportovní rybolov ze břehu, kde lze chytat na udici od 1. dubna do 30. listopadu,“ uzavřel Reichert.

Zdroj: ČTK 

Scroll to Top