Nové Strašecí musí vypsat nové výběrové řízení na dostavbu kanalizace a výstavbu ...

blank

Přes dva roky se pokouší Nové Strašecí na Rakovnicku dostavět chybějící vodárenskou infrastrukturu. Zadané výběrové řízení muselo být zrušeno. Město vypíše nové. V roce 2016 vedení obdrželo na dostavbu kanalizace ze Státního fondu životního prostředí dotaci ve výši pětasedmdesáti procent uznatelných nákladů. Předpokládá se, že náklady by se měly pohybovat kolem 110 milionů korun. Hotovo musí být do roku 2020.

Původní výběrové řízení v Novém Strašecí bylo podle starosty pětitisícového města Karla Filipa zrušeno kvůli nesrovnalostem v podané nabídce. V březnu městská rada schválila novou zadávací dokumentaci, kterou musí posoudit Státní fond životního prostředí. Následně chce město začít stavět. Výstavba kanalizace se rozdělí do několika etap.

Obyvatelé se musí připravit na několik uzavírek, o kterých je bude městský úřad předem informovat. Dostavěno má být zhruba sedm tisíc metrů kanalizace. V optimálním technickém stavu není čistírna odpadních vod z devadesátých let minulého století, ale pro její rozšíření město nemá kapacity. Nová čistírna proto bude stát směrem na Čelechovice. Na ni se poté napojí i obec Loděnice.

Vznik nové čistírny uleví obyvatelům nových domů. Na dotaci mělo Nové Strašecí nárok díky tomu, že převzalo kanalizační řád do své správy. Finanční motivaci převodu správy infrastruktury potvrdil starosta Karel Filip.

Foto: Turistický atlas 

Scroll to Top