Rozsáhlá modernizace koupaliště v Lovosicích

blank

V areálu městského koupaliště v Lovosicích roste nová budova se zázemím pro návštěvníky. Objekt byl v roce 2013 poničen povodní. Informoval o tom deník Právo.

„V budově bude umístěna pokladna, prostor pro plavčíka, kiosek s občerstvením a skladem, sociální zařízení pro muže a ženy včetně bezbariérové kabiny a převlékací kabiny. Objekt bude vybaven požární signalizací a elektronickým zabezpečením. Před budovou vznikne zpevněná plocha ze zámkové dlažby, kde bude umístěno posezení se slunečníky,“ informovala deník mluvčí lovosické radnice Ivana Kocánková. Pro vyzdívky byl materiál koncipován tak, aby ustál další případný nával vody. Město se systematicky snaží od znovuotevření areálu v roce 2016 podmínky plavcům zlepšovat.

V roce 2016 Lovosice do obnovy provozu investovaly zhruba 3,5 milionu korun a o rok později přibližně o polovinu méně. Nová budova vyjde radnici na 3,5 milionu korun. Práce by měly být ukončeny koncem května a s plným provozem se počítá s nástupem letních prázdnin. Investice se nijak nepromítnou do cenové politiky koupaliště. Děti, studenti a senioři si u vstupu opět připraví 25 korun, dospělí 50. Voda do lovosického koupaliště je od roku 2017 odebírána z vrtu.

Ilustrační foto 

Scroll to Top