Oprava kanalizace a vodovodu v Bečově

blank

V obci Bečov na Mostecku bude v lokalitě k nádraží zrekonstruován nevyhovující úsek kanalizace v délce 140 metrů a dožilé úseky vodovodu v délce 1,1 kilometru pro zhruba 125 napojených obyvatel. V uvedeném úseku se nachází vodovodní řady z různého materiálu, různých profilu i stáří. Zejména však pocházejí z let 1961 až 1979 a většinou jsou z litiny průměru 80 až 150 milimetrů. Řady jsou zastaralé a poruchové.

Kamerová prohlídka ukázala nevyhovující úseky kanalizace, kterou uvedli vodohospodáři do provozu v roce 1973. Potrubí je poruchové a vykazuje netěsné spoje a protispády. Práce, které zajistí Severočeská vodárenská společnost, začnou v druhé polovině dubna a podle schváleného harmonogramu potrvají maximálně do 15. července letošního roku.

„SVS je největší vodárenskou společností na území ČR a stará se o více než 13 000 kilometrů vodovodů a kanalizací. Značnou část této infrastruktury zdědila po roce 1989 v zanedbaném stavu a ročně musíme do obnovy investovat stovky milionů korun, jen v roce 2017 to bylo přes 1,3 miliardy korun,“ uvedl v prosinci generální ředitel společnosti Bronislav Špičák.

Ilustrační foto 

Scroll to Top