V Mostě začíná oprava potrubí z roku 1960

blank

V mosteckých ulicích SNOP a části ulice Hořanská cesta startuje výměna litinového potrubí v délce 671 metrů. To odvádí odpadní vody zhruba pro 2500 Mostečanů. Uvedl to mluvčí Severočeské vodárenské společnosti Jiří Hladík.

„Předmětem rekonstrukce je výtlačné potrubí z čerpací stanice odpadních vod Most – Slovanská, které je zaústěné do kanalizační sítě města Mostu zakončené v čističce odpadních vod v Chanově,“ sdělil Hladík. Výtlak se nachází v hloubce 4 metry a jeho část vede pod horkovodem, jiný úsek pak pod stromy, garážemi nebo přes soukromé pozemky. Stavba by měla být podle schváleného harmonogramu dokončena 15. srpna.

SVS investuje do vodohospodářských staveb na severu Čech 1,32 miliardy korun. Z alokované částky na obnovu půjde zhruba 220 milionů korun na strategické investice, které jsou podle SVS vynuceny změnami legislativy. „Abychom dokázali splňovat neustále se zpřísňující limity definované státem, musíme investovat do nových technologií. Nepřetržitě zlepšujeme například výrobní mechanismy, abychom dokázali lidem zprostředkovat co nejkvalitnější vodu. Modernizujeme také čistírny odpadních vod, i když jsme již v roce 2010 všechny uvedly do souladu s nejpřísnější evropskou legislativou,“ řekl v lednu generální ředitel společnosti Bronislav Špičák. Mezi strategické projekty patří například rekonstrukce úpravny vody v Holedeči za 60 milionů korun.

Ilustrační foto 

Scroll to Top