SVS zahájila opravy v Doksech

blank

Severočeská vodárenská společnost se pustila do modernizace vodovodu a kanalizace v Husově ulici v Doksech. V obou případech je potrubí staré zhruba 50 let a dochází zde k četným poruchám. Podle mluvčího společnost Jiřího Hladíka bude stavba prováděna otevřeným výkopem a rekonstruované vodovodní řady odstaveny. Během prací vodohospodáři zajistí náhradní zásobování provizorním povrchovým vodovodem.

Modernizace infrastruktury v Doksech na Českolipsku by měla skončit na začátku srpna. V mikroregionu SVS letos proinvestuje téměř 100 milionů korun. V Ústeckém a Libereckém kraji pak celkově společnost vloží v roce 2018 do vodohospodářské infrastruktury 1,32 miliardy korun. Z alokované částky půjde zhruba 220 milionů korun na strategické investice, které jsou podle vodařů vynuceny změnami legislativy.

„Abychom dokázali splňovat neustále se zpřísňující limity definované státem, musíme investovat do nových technologií. Nepřetržitě zlepšujeme například výrobní mechanismy, abychom dokázali lidem zprostředkovat co nejkvalitnější vodu. Modernizujeme také čistírny odpadních vod, i když jsme již v roce 2010 všechny uvedly do souladu s evropskou legislativou,“ uvedl v lednu generální ředitel SVS Bronislav Špičák.

Ilustrační foto 

Scroll to Top