Slánská čistírna odpadních vod funguje v omezeném provozu

blank

Čistírna ve Slaném v současnosti prochází intenzifikací za více než 100 milionů korun. Opravy, které začaly loni v září, by měly trvat maximálně osmnáct měsíců. Následně má být provoz ekonomičtější, ekologičtější a vyhovovat evropským normám. Součástí stavby je také oprava mostu na přístupové cestě.

„Ze dvou biologických linek pracuje v současnosti pouze jedna. Každá čistírna odpadních vod má vždy povolené limity znečištění. Ty jsou hlídány. Po dobu rekonstrukce jsou upravené rozhodnutím odboru životního prostředí Středočeského kraje,“ uvedla manažerka rozvoje města Simona Prokešová. Zemní práce a sanace základového podloží již byly provedeny, nyní se pracuje na železobetonových konstrukcích nových objektů.

Zastupitelé nově schválili memorandum ohledně spolupráce s okolními obcemi při dodávkách vody. Od roku 2020 se má stát novým dodavatelem i celkovým správcem sítě slánská vodohospodářská společnost. Na novém modelu provozování po roce 2019 se Středočeské vodárny a město Slaný dohodly v červnu loňského roku.

Scroll to Top