Ostravané mohou za vodu platit online

blank

Ostravské vodárny a kanalizace zavedly nový způsob placení za služby spojené s dodávkou vody a odvádění odpadních vod. Nově tak mohou odběratelé platit i přes terminál Sazky, QR kód a on-line platební bránu.

Podle mluvčí Radky Vankové moderní platební nástroje ušetří zákazníkům čas i peníze, zejména pokud za služby platí prostřednictvím složenky. K výhodám patří také snížení chybovosti při zadávání příkazu díky jeho automatickému předvyplnění. Zákazníci, jež si nechávají fakturu zasílat na email, teď mají možnost ji zaplatit ihned prostřednictvím platební brány. „Vedle faktury mohou některým z nově uvedených způsobů zaplatit i upomínku nebo penalizační fakturu,“ doplnila Vanková.

První listopadový den loňského roku odstartovaly provoz online nástroje, jehož prostřednictvím si mohou zákazníci z pohodlí domova vybírat ze služeb vodařů, také Severomoravské vodovody a kanalizace. „Vodárenství je konzervativní obor, ale svět se v oblasti nových technologií a přístupů k zákazníkům dynamicky mění. Na to jsme museli logicky zareagovat také my. Na internetové stránce www.smvak.cz najdou zájemci o naše služby novou výraznou položku Nabídka služeb, jejímž prostřednictvím s námi mohou komunikovat v případě, že potřebují řešit cokoliv v oblasti, kde působíme. Jde o významný krok k dalšímu zvýšení zákaznického komfortu a vstřícnosti,“ uvedl na podzim generální ředitel SmVaK Ostrava Anatol Pšenička.

Díky online nástroji mohou zákazníci vybírat služby v devíti základních oblastech obsahujících pět desítek položek. „Celá společnost směřuje k větší a větší elektronizaci, více a více věcí kupujeme pohodlně z domova na internetu a v nákupních centrech je největší koncentrace lidí tam, kde se lidé spíše setkávají, než že by vybírali zboží, jako jsou například kina a restaurace. Tomuto trendu se logicky nevyhneme ani my a jdeme mu proaktivně naproti,“ sdělil Pšenička.

Scroll to Top